Eveniment

Ce s-ar întâmpla în cazul în care PSD ar vrea să introducă o moţiune de cenzură împotriva premierului Tudose

Ce s-ar întâmpla în cazul în care PSD ar vrea să...

Autor: Gabriel Pecheanu

15.01.2018, 10:13 15510

Premierul Mihai Tudose se bucură, potrivit unor surse social-democrate, de susţinerea parlamentarilor din cel puţin zece filiale, printre care Vrancea, Constanţa, Buzău şi Dâmboviţa, astfel că o eventuală moţiune de cenzură introdusă la cererea lui Liviu Dragnea nu ar avea şanse de izbândă.

”Fără cele 10 organizaţii care îl sprijină pe Tudose, dintre care Iaşi, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Caraş, Timiş, care au mulţi parlamentari, nu au majoritate să demită guvernul”, au declarat surse din PSD pentru agenţia de presă MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, Mihai Tudose se bucură de sprijinul filialelor care au obţinut cei mai mulţi parlamentari la alegerile din 2016.

”Practic, oamenii lui Liviu Dragnea nu au nicio şansă să formeze un alt guvern, fiindcă în Parlament nu trece moţiunea de cenzură. Nu avem o situaţie similară cu cea în care a căzut guvernul Grindeanu”, au mai spus sursele.

De altfel, în octombrie 2017, când au fost remaniaţi miniştrii Fondurilor Europene, Dezvoltării şi Transporturilor, Rovana Plumb, Sevil Shhaideh şi Răzvan Cuc, preşedintele Klaus Iohannis a avertizat PSD că scenariul pierderii guvernării nu poate fi cu totul exclus - "Dacă şi acest guvern (condus de Mihai Tudose - n.r.) ar cădea, atunci va trebui să îmi pun întrebarea, la modul extrem de serios, dacă PSD-ul mai are capacitatea să guverneze".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO