Eveniment

Cea mai bună veste pentru România: Standard&Poor's se pregăteşte să îmbunătăţească ratingul. Astăzi a îmbunătăţit perspectiva calificativului de la "stabilă" la "pozitivă". Vedeţi aici comunicatul agenţiei S&P

Cea mai bună veste pentru România: Standard&Poor's se...

Autor: Marius Oncu

22.11.2013, 10:16 2691

Calificativul pentru credite pe termen lung, în valută şi monedă locală, a fost confirmat la "BB+", iar cel pentru împrumuturi pe perioadă scurtă la "B", se arată într-un comunicat al S&P. Ratingul pe termen lung are perspectivă pozitivă.

Vedeţi aici comunicatul agenţiei S&P

Perspectiva pozitivă încorporează posibilitatea unei îmbunătăţiri a ratingului României, dacă Guvernul respectă programul fiscal şi cel de reformă.

OPINIE CRISTIAN SOCOL, CONSILIER ECONOMIC AL PREMIERULUI: Reevaluarea României. Curaj, Standard & Poor’s!

"Confimarea ratingului reflectă progresele constante ale României în privinţa ajustării economiei către cererea externă, consolidarea fiscală şi întărirea stabilităţii sectorului financiar", se arată în comunicatul S&P.

S&P este singura dintre cele trei mari agenţii de rating, incluzând Fitch şi Moody's, care evaluează România cu rating din categoria nerecomandată investitorilor (junk). Calificativul "BBĂ" se află cu o singură treaptă sub categoria recomandată investitorilor.

Moody's evaluează România cu rating "Baa3", cu perspectivă negativă, iar Fitch cu "BBB-", cu perspectivă stabilă. Ambele ratinguri sunt pe ultima treaptă a categoriei recomandate investitorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO