Eveniment

Cea mai dura concurenta: 100 de candidati pe un job. Cum comentati?

26.07.2009, 18:49 278

Aproape 5.000 de candidati au aplicat pentru cele 50 de pozitii de entry-level scoase la concurs in cadrul firmei de consultanta si audit KPMG, aceasta fiind una dintre cele mai dure concurente de pe piata muncii din ultimii ani.

Numarul aplicatiilor primite este de patru ori mai mare comparativ cu anul trecut, concurenta fiind de 100 de candidati pe un job. In urma procesului de recrutare au fost angajati 50 de oameni, majoritatea proaspat absolventi.

Salariul unui angajat pe o pozitie de entry-level din cadrul unei companii din Big Four (KPMG, PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young, Deloitte) porneste de la 600-700 de euro, potrivit informatiilor din piata. KPMG numara in prezent peste 650 de angajati in birourile din Timisoara,

Cluj-Napoca, Iasi, Constanta si Chisinau.

"Dintre cele 5.000 de aplicatii pe care le-am primit, 500 de CV-uri erau relevante. Erau si multi absolventi care aplicau, insa backgroundul lor era diferit fata de ceea ce cautam noi. In final, am ales 120 oameni pentru a participa la centrele noastre de evaluare", spune Mikael Olsson, audit partner in cadrul KPMG si head of HR and training.

In mod traditional, companiile din Big Four recruteaza in fiecare an cateva sute de absolventi de facultate.

"Anul acesta, PricewaterhouseCoopers Romania va continua sa recruteze peste 100 de noi angajati (reprezentand aproximativ 6,5% din personalul actual), atat proaspat absolventi si interni, cat si personal foarte calificat si cu experienta", spune Alexandra Iorgulescu, Senior Manager - Human Capital in cadrul PricewaterhouseCoopers Romania.

 

Cititi in suplimentul Profesii cum s-a derulat campania de recrutare derulata de KPMG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO