Cel mai generos program de finanţare pentru antreprenori: Programul Start-Up Nation va crea 8.600 de firme şi 21.000 de joburi noi în 2017

18 iul 2017 Autor: Simona Tatu

Start-Up Nation, programul prin care statul finanţează afacerile nou înfiinţate cu 1,7 mld. lei în 2017, va crea cel puţin 21.000 de noi locuri de muncă anul acesta.

Peste 8.600 de planuri de afaceri vor fi puse în practică folosind bani de la stat şi din fonduri europene în cadrul programului Start-Up Nation, cel mai generos program de finan­ţa­re pentru start-up-uri. Antreprenorii care vor primi câte 44.000 de euro pentru afacere şi-au asu­mat crearea a peste 21.000 de locuri de muncă anul acesta.

„Noi am realizat circa 70 de proiecte, cele mai multe în domeniul IT şi programare, foto­gra­fie, sănătate şi producţie. Programul este bi­ne-venit pentru că multe dintre aceste domenii nu au beneficiat până acum de finanţare“, a explicat Andreea Kohalmi Szabo, general manager în cadrul companiei de consultanţă Commonwealth Consulting. Deşi a fost privit cu reticenţă iniţial, proiectul promite să devină unul de succes, având în vedere dimensiunea lui şi accesul facil la finanţare pentru antreprenori. Practic, un aplicant nu are nevoie de cofinanţare pentru afacerea pe care o pune pe picioare, condiţie sine qua non pentru toate celelalte proiecte similare de ajutor de minimis.

Unul dintre antreprenorii care au aplicat pentru o finanţare în cadrul programului este Alexandru Coman, 30 de ani, care vrea să realizeze o firmă care organizează workshop-uri de fotografie, video şi nutriţie. În prezent, el lucrează ca manager în cadrul unui studio foto din Bucureşti şi vrea să îşi deschidă propriul business după o experienţă de zece ani în dome­nii precum actoria şi fotografia.

„Este un start bun, mai ales că nu implică riscuri prea mari. Am aplicat pentru suma de 44.000 de euro şi vreau să încep businessul cu trei angajaţi“, a spus Alexandru Coman.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.07.2017

 
Cuvinte cheie:
finanţare
, antreprenori
, Programul Start-Up Nation
, IMM
, firme
, joburi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide