Eveniment

Cel puţin 8 morţi, după cutremurul de 8,1 grade din Mexic

Cel puţin 8 morţi, după cutremurul de 8,1 grade din Mexic

Autor: Dragoş Dinu

08.09.2017, 11:46 130

Cutremurul cu magnitudinea de 8,1 pe scara Richter, care a lovit coasta de sud a Mexicului, joi, a cauzat moartea a cel puţin cinci persoane, şi a declanşat valuri mici de aproximativ un metru, deteriorând mai multe clădiri, potrivit Reuters.

Cutremurul a avut epicentrul în Pacific, la 87 km sud-vest de oraşul Pijijiapan, în perimetrul statului sărac din zona sudică, Chiapas, la o adâncime de aproape 70 km.

Catastrofa a dus la moartea a patru persoane în statul Chiapas, conform declaraţiilor guvernatorului Manuel Velasco. Totodată, cutremurul a cauzat moartea a doi copii din statul vecin Tobasco, spune guvernatorul acestuia, Arturo Nunez.

Forţa cu care cutremurul a zguduit Mexicul a fost aparent mai puternică decât cea a cutremurului din anul 1985, care a ucis mai multe mii de persoane, dar rapoartele iniţiale prezintă pagube limitate.

Cutremurul a declanşat valuri de o înălţime nu foarte mare, de până într-un metru, potrivit Pacific Tsunami Warning Centre.

Cu toate acestea, nu a existat o ameninţare pentru Samoa Americană şi Hawaii, în conformitate cu U.S. Tsunami Warning System

În ceea ce priveşte o distanţă de 14.000 de kilometri pănă în Filipine, Agenţia Naţională anunţă stare de alertă în toată zona estică a ţărmului. Nu au fost comandate evacuări forţate, dar cetăţenii au spus că urmăresc tot timpul emisiunile radio de urgenţă.

În sudul Mexicului, mai multe clădiri au fost grav avariate, inclusiv un hotel în care salvatorii căutau supravieţuitori. Ferestrele aeroportului din Mexico City au fost sparte, iar alt hotel din Oaxaca s-a prăbuşit, după mărturiile unui martor.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO