Eveniment

Ciolos: Fara organizatii de producatori cu caracter economic nu va exista agricultura competitiva

23.04.2010, 15:30 28

Dacian Ciolos, comisarul european pentru Agricultura anunta caorganizatiile de producatori vor avea un rol esential indezvoltarea agriculturii, mai ales dupa ce statul nu va mai puteainterveni cu ajutoare financiare.

"Indiferent cum va arata Politica Agricola Comuna dupa 2013,organizatiile de producatori vor avea un rol central, nu doar dinperspectiva sindicala sau a apararii intereselor agricultorilor,cat mai ales din persectiva economica. In multe sectoare agricolein care nu mai exista sau nu va mai putea exista interventiastatului pentru echilibrarea pietelor, vom incerca sa gasimmijloace prin care sa existe mai multe posibilitati pentruorganizatiile de producatori de a-si negocia conditiile in care isivand produsele", declara comisarul european pentru Agricultura careconcluzioneaza ca fara organizatii de producatori puternice cucaracter economic nu se va putea vorbi despre o agriculturacompetitiva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO