Eveniment

Cioloş: Produsele româneşti de bază ar trebui etichetate şi promovate pe plan local în turism

Cioloş: Produsele româneşti de bază ar trebui...

Autor: Alexandru Moise

26.02.2016, 12:53 324

"Să mergem pe etichetarea de origine a produselor de bază, mai ales pentru că celelalte produse pot să o aibă fără nicio problemă, dar chiar şi pentru produsele de bază putem face etichetare de origine şi să încercăm să le promovăm în reţeaua turistică locală. Toată lumea ar avea de câştigat la nivel local şi cred că dumneavoastră aveţi forţa să fiţi un factor important în acest proiect", le-a spus premierul reprezentanţilor grupurilor de acţiunea locală prezenţi la conferinţa "Elaborarea strategiiilor de dezvoltare locală (GAL) pentru perioada de programare 2014-2020 a UE".

El a amintit că GAL-urile pot juca un rol important şi în promovarea produsului montan.

"M-aş bucura să văd grupurile de acţiune locală implicându-se şi în dezvoltarea unor mărci specifice de produse locale, ca să nu mai vorbesc de produsul montan pe care sper să-l aplicăm cât mai repede, să aplicăm regulamentul european care permite o etichetare specifică pentru produsele montane unde GAL-urile pot juca un rol, precum şi pentru indicaţii geografice, denumiri de origine", a mai precizat Cioloş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO