Eveniment

Circa o sută de grefieri din Alba au întrerupt activitatea şi protestează faţă de Legea salarizării

Circa o sută de grefieri din Alba au întrerupt...

Autor: Dragos Suciu

29.05.2017, 13:19 152

Grefierii din Alba şi personalul auxiliar şi conex din cadrul instanţelor protestează, luni, în faţa Judecătoriei Alba Iulia, nemulţumiţi de Legea salarizării.

Raul Nicolae Ban, grefier în cadrul Judecătoriei Alba Iulia, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la protest participă circa o sută de persoane de la instanţele din Alba, nemulţumite că, potrivi proiectului Legii salarizării, veniturile lor vor scădea semnificativ.

”Personalul din justiţie, din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, Tribunalului Alba, Curţii de Apel Alba Iulia, protestează nemulţumit de Legea salarizării, care afectează veniturile, în sensul scăderii acestora. Veniturile vor scădea semnificativ. În total protestează circa 100 de persoane”, a spus Raul Ban.

Potrivit acestuia, la protest participă şi specialişti IT, care sunt şi ei afectaţi de Legea salarizării.

Majoritatea angajaţilor care protestează sunt îmbrăcaţi în robe.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Judecătoria Alba Iulia, protestul s-a declanşat ca urmare a nemulţumirilor personalului cu privire la dispoziţiile Legii salarizării unitare.

”Vă facem cunoscut că în cadrul personalului auxiliar de specialitate şi conex din instanţele judecătoreşti şi parchete există o nemulţumire profundă faţă de modul de aplicare a dispoziţiilor legale în materia salarizării acestor categorii de personal, aspect ce va conduce, iminent, la declanşarea unor noi forme de protest. De asemenea, vă informăm că vom recurge la toate acţiunile legale în vederea respectării drepturilor acestor categorii, drepturi ce decurg din lege şi care sunt încălcate abuziv. Totodată, vă facem cunoscut că suntem în imposibilitatea de a gestiona eventuale forme de protest spontan ce se pot declanşa la nivelul instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea”, se arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO