Eveniment

Cluj-Napoca ia de la CEC 300 mil. lei pe 30 de ani

Autor: Laurentiu Cotu

13.12.2010, 23:57 40

Primăria Cluj-Napoca a contractat un credit de 300 mil. lei(circa 71 mil. euro) de la CEC Bank pe o perioadă de 30 de ani,pentru deconturi la investiţiile planificate sau în curs dederulare.

Iniţial, municipalitatea Cluj intenţiona să contracteze uncredit de 600 mil. lei (aproximativ 142 mil. euro), în acest sensfiind purtate discuţii cu reprezentanţii CEC Bank şi BCR, singurelebănci care au depus oferte pentru creditare. În urma negocierilorpurtate săptămâna trecută de reprezentanţii Primăriei Cluj cuoficialii celor două bănci, oferta acceptată a venit din partea CECBank.

"În data de 21 decembrie vom semna contractul cu CEC Bank, careprevede acordarea unui credit de 300 mil. lei, pe o perioadă deminimum 30 de ani, costul total al creditului fiind de peste 400,2mil. lei. Perioada de graţie este de minimum 4 ani, iar perioada detragere de cel puţin 4 ani cu posibilitatea de prelungire fărăcosturi suplimentare", a declarat pentru ZF Transilvania OanaBuzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca. Creditul areo dobândă de 2% peste media aritmetică a ROBOR şi ROBIR (ratadobânzii la creditele atrase/plasamentele interbancare).

Primăria Cluj spune că banii vor fi folosiţi pentru deconturi lainvestiţiile planificate, compensarea urmând să se facă din baniieuropeni, în cazul proiectelor susţinute din fonduri structurale.Principalele investiţii anunţate de Primăria Cluj-Napoca suntconstruirea sălii multifuncţionale de sport, realizarea centruluiTransilvania, care va găzdui Filarmonica, reabilitarea liniei detramvai şi a parcului central, modernizarea de străzi şireabilitatea termică a unor clădiri, reabilitarea de şcoli şigrădiniţe, construirea de parkinguri auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO