Prima pagina

CNH ramane cel mai mare datornic la buget

06.08.2008, 19:46 17

Compania Nationala a Huilei ramane cel mai mare datornic la buget, restantele de plata ale societatii depasind in primul semestru al anului 800 mil. euro, mai mult de jumatate din totalul companiilor din top 10, potrivit datelor publicate de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF).
La nivel de top 10, datoriile catre bugetul public au stagnat in moneda europeana, dar au crescut in lei cu 16,6%. Per total, cei mai mari zece restantieri la cele patru mai componente ale bugetului general, respectiv bugetul de stat, cel de pensii, de sanatate si de somaj, aveau la jumatatea anului datorii totale de 1,34 mld. euro (4,9 mld. lei).
In cazul CNH, care are restante inca din 1994, a fost declansata procedura de executare silita, dar ulterior a fost suspendata. Finantele au la dispozitie sase luni pentru a gasi gasi o modalitate de reorganizare a companiei astfel incat sa fie anulate si datoriile din trecut si sa fie obtinute aprobarile la nivel european. Datoriile societatii sunt in crestere cu circa 100 mil. euro fata de primul semestru al anului trecut.

Cititi mai mult in ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO