Eveniment

Compania aeriană Emirates se ocupă de întreţinerea propriilor aeronave într-un complex de clădiri administrative care însumează 350 de mil. de dolari. GALERIE FOTO

Clădirile administrative pentru întreţinerea aeronavelor

Clădirile administrative pentru întreţinerea aeronavelor

Autor: Alexandra Cepăreanu

04.02.2018, 09:55 292

În ultimele trei decenii, Emirates a devenit o companie de aviaţie globală. Compania aeriană din Dubai, cu sediul în Emiratele Arabe Unite, are cea mai mare flotă de avioane achiziţionate de la companiile Airbus şi Boeing, relatează Business Insider.

Compania operează cu 101 avioane model Airbus A380, de cinci ori mai multe decât cel mai mare operator al superjumbo-ului şi 166  avioane model Boeing 777, ceea ce înseamnă că aproximativ 12% dintre avioanele Boeing 777 produse în ultimii 25 de ani zboară sub marca Emirates. 

Compania aeriană Emirates se ocupă de întreţinerea liniilor de rutină şi de verificările complete care necesită dezmembrarea completă a avioanelor şi, de asemenea, efectuează întreţinerea motorului, modificările cabinei şi proiectele de modernizare ale aeronavelor.

Mai mult, aceştia deţin şi o vopsitorie, care îi ajută să îşi personalizeze aeronavele sau să le îmbunătăţească aspectul.

Oamenii însărcinaţi cu întreţinerea aeronavelor lucrează la Emirates Engineering, care este departamentul de întreţinere al companiei. Aceasta este o organizaţie care s-a dovedit a fi foarte reuşită, fiind compusă dintr-o echipă care atunci când există nelămuriri sau sunt depăşiţi de situaţie, cer ajutor şi înţeleg importanţa unei verificări provizorii.

Emirates Engineering îşi desfăşoară activitatea într-un complex masiv de clădiri administrative şi opt hangare, situate la marginea de nord a Aeroportului Internaţional din Dubai. Acest „atelier” însumează 350 de milioane de dolari şi au fost deschise în 2006.

Recent, publicaţia Business Insider a avut plăcerea de a face un tur al locului unde Emirates Engineering îşi desfăşoară activitatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO