Eveniment

Companiile de tehnologie din Silicon Valley prind curaj să ridice ochii iar spre bursă: După ce perioada de coşmar pentru acţiunile din tech a început să treacă, tot mai multe companii private încep să tatoneze piaţa pentru IPO-uri. Printre ele se numără şi producătorul de cip-uri Arm, compania de delivery Instacart, şi firma de software Databricks

Companiile de tehnologie din Silicon Valley prind curaj...
19.08.2023, 22:10 809

Unele dintre cele mai mari companii private de tehnologie din Silicon Valley îşi reiau planurile de listare, care au fost amânate de mult timp, şi aşteaptă cu sufletul la gură ofertă publică iniţială a producătorului de cipuri Arm, care va oferi un nou indicator pentru sentimentul pieţei, scrie FT.

Grupul de livrare de alimente Instacart, compania de software Databricks şi start-up-ul de verificare a identităţii Socure se numără printre cei consideraţi candidaţi pentru a debuta la bursă până anul viitor.

Acestea ar urma ofertei publice de succes a Arm, care este aşteptată chiar luna viitoare, potrivit unor persoane familiare cu planurile. Nasdaq, bursa din New York la care Arm intenţionează să se listeze, a recuperat în 2023 cea mai mare parte a pierderilor de anul trecut, iar investitorii sunt din ce în ce mai încrezători că un număr mic de start-up-uri care au renunţat la planurile de listare în 2021 ar putea să le relanseze în curând.

Arm se numără printre primele companii mari din domeniul tehnologiei care încearcă să facă un IPO în 18 luni, mai multe start-up-uri bine finanţate, precum Stripe, amânând planurile de intrare pe bursă din cauza unei perioade turbulente pentru acţiunile din domeniul tehnologiei.

După Arm, Instacart ar putea urma cu o ofertă publică iniţială înainte de sfârşitul acestui an, potrivit a două persoane apropiate de acest subiect. Aceasta şi-a depus prima dată intenţia de a se lista la New York în luna mai a anului trecut, dar şi-a amânat planurile din cauza condiţiilor de piaţă.

Evaluarea companiei de livrare de produse alimentare a scăzut de la un vârf de 39 de miliarde de dolari în martie 2021 la 12 miliarde de dolari în luna mai a acestui an, potrivit unor persoane care cunosc direct detaliile financiare ale companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO