Eveniment

Confederaţia Patronală Concordia: Companiile care nu au probleme de cashflow să îşi plătească furnizorii cu celeritate şi să achite taxele fără întârzieri

Confederaţia Patronală Concordia: Companiile care nu au...

Autor: Alex Ciutacu

21.03.2020, 17:39 367

Confederaţia Patronală Concordia, care reprezintă mai multe federaţii sectoriale în România, îndeamnă companiile să îşi plătească la timp furnizorii dacă nu au probleme de cashflow, întrucât economia trebuie să meargă mai departe în criza COVID-19.

„Întreg mediul economic trebui să accepte faptul că există pierderi şi trebuie să participe cu deschidere şi solidaritate la atenuarea efectelor acestei crize. Expunerea financiară şi operaţională poate fi diminuată doar cu participarea tuturor celor implicaţi, prin dialog constant şi măsuri excepţionale de întrajutorare. Concordia îşi îndeamnă toate companiile membre care nu au probleme de cashflow să îşi plătească furnizorii cu celeritate şi să îşi achite taxele şi impozitele fără întârzieri”, a transmis Confederaţia Patronală Concordia.

Aceştia atrag atenţia că toate companiile trebuie să gândească implicaţiile pe care acţiunile lor le au nu doar pentru propria viabilitate, ci să dezvolte împreună un program de gestionare a crizei  

„În numele celor peste 300.000 de angajaţi din peste 1500 companii,  reacţionăm imediat la toate deciziile autorităţilor şi vom continua să o facem. Acum este momentul unor acţiuni speciale pentru a sprijini economia.  Suntem împreună în acest efort, într-o coordonare fără precedent a tuturor industriilor pentru a găsi soluţii prin care să diminuăm pierderile provocate de o perturbare extraordinară”, au transmis reprezentanţii Concordia.

Confederaţia spune că deja a iniţiat un dialog între sectorul bancar şi industriile membre, precum retail, hoteluri, transport, IT, energie şi utilităţi, astfel încât să identifice probleme şi soluţii în criza economică generată de pandemia COVID-19.

„Suntem, de asemenea, în strânsă legătură cu sindicatele şi înţelegem să avem un dialog cu partenerii sociali pe măsurile pe care le vom propune de acum înainte Guvernului. Autorităţile trebuie să ţină seama de vocea celor afectaţi şi au făcut-o într-o măsură, pentru că pachetul anunţat de Guvernul României oferă o gură de oxigen economiei”, a transmis Concordia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO