Eveniment

Corneliu Bodea, Preşedintele Centrului Român al Energiei: Dorim ca România să fie cel mai puternic producător regional, dar acest lucru se va regăsi în preţ

Corneliu Bodea, Preşedintele Centrului Român al...

Autor: Alex Ciutacu

19.02.2018, 14:30 476

Dacă ne dorim să fim producător regional, trebuie să luăm în considerare volumul imens de investiţii pe care trebuie să le facem în următorii 10-15 ani, volum care se va regăsi în preţ, pentru că aceste investiţii vor trebui recuperate. Trebuie să ne asumăm noi acest lucru. Dorim ca România să fie cel mai puternic producător regional, de aceea va trebui să se interconecteze cu sistemele din Regiune, dar va trebui să plătim noi, consumatorii, pentru acest lucru, a spus Corneliu Bodea, preşedintele Centrului Român al Energiei, în cadrul ZF POWER SUMMIT 2018.

„Trebuie să recunoaştem că pe un consumator îl interesează preţul şi continuitatea în alimentare. Dorim să investim mai mult în smart grids, în eficienţa reţelelor, în eficienţa consumului, să ne interconectăm şi să consumăm energie poate produsă de altcineva la preţurile cele mai favorabile. Răspunsul la aceste întrebări ar trebui să treacă printr-un program mai larg, care să ne spună ce se va întâmpla cu consumul în viitor, dacă declinul consumului industrial va continua, sau dacă România alege o cale de a sprijini reîntoarcerea la consumul preponderent industrial”.

„Avem nevoie de planul energetic naţional, este unul dintre obiectivele mele principale, acela de a duce la bun sfârşit iniţiativa începută de Răzvan Nicolescu acum mai bine de 3-4 ani, aceea de a finaliza acel proiect”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO