Eveniment

Crescătorii de păsări contestă informaţiile privind carnea de curcan din Germania, exportată în 2012

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ana Maria Petcana

14.03.2013, 00:06 371

Crescătorii de păsări contestă exactitatea traseului cărnii de curcan cu reziduuri de antibiotic găsite în Germania, exportată la mijlocul lui 2012, deoarece stabilirea originii căr­nii a fost realizată doar prin de­claraţia procesatorului fără să existe etichetă care să ateste provenienţa.

„Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) con­testă exac­titatea restabilirii trasabilităţii pentru respectiva carne, întrucât evident eticheta de la raft purta denumirea procesatorului. Stabilirea originii cărnii s-a făcut doar prin declaraţia procesatorului fără să existe etichetă care să ateste originea cărnii“, se arată într-un comunicat al UCPR.

UCPR spune că nu există etichete care să ateste originea cărnii de curcan cu reziduuri de antibiotic.

Potrivit UCPR, carnea de curcan la care se face referire a fost expor­tată la jumătatea anului 2012, fiind prelevate probe de la raft din pre­paratele din carne abia după 7 luni.

„Importul a fost realizat de către un trader care a vândut-o apoi unui procesator de carne de curcan din Germania, care prelucrează carne de curcan şi de la alţi furnizori. (...) Producătorii de carne de curcan din România sunt supuşi controalelor permanente ale ANSVSA şi în anul 2012, în urma analizelor, nu s-au găsit probe care să ateste existenţa reziduurilor de antibiotice în carne“, mai arată uniunea.

UCPR precizează că anti­bioticele sunt permise în UE doar pentru tratamente curative, nu pentru a fi folosite în mod sistematic în creşterea păsărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO