Eveniment

Cu 30% mai multe investitii franceze

22.01.2004, 00:00 16

Nivelul investitiilor franceze in Romania a crescut cu aproape 30%, in 2003, Franta fiind al treilea partener comercial, dupa Italia si Germania, a declarat, miercuri, la intilnirea cu partenerii de dialog social, Philippe Etienne, ambasadorul Frantei la Bucuresti. Ambasadorul Frantei a sustinut, la intilnirea cu reprezentantii sindicatelor si ai patronatelor, organizata la sediul Consiliului Economic si Social (CES), ca valoarea investitiilor franceze in Romania a ajuns la trei miliarde de dolari.
"Franta este interesata de Romania mai mult decit de Bulgaria. Investitorii francezi vin in Romania pentru a ramine, nu pentru a specula", a sustinut amabasadorul Frantei la Bucuresti.
Etienne a subliniat de asemenea, ca, in Romania, este nevoie de o intensificare a dialogului social dintre patronate si sindicate. Totodata, Etienne a spus ca solutionarea conflictelor de munca ar putea fi mult mai usoara si mai corecta, in cazul in care si in Romania ar fi infiintate tribunalele muncii.
Ideea infiintarii tribunalelor muncii a fost sustinuta, la intilnirea cu abasadorul francez, si de reprezentantii principalelor confederatii sindicale din Romania. La intrunirea cu amabasadorul francez, atit reprezentantii sindicatelor, cit si cei ai patronatelor au subliniat necesitatea intensificarii dialogului social si sprijinul pe care Franta l-a acordat Romaniei, de-a lungul timpului. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO