Eveniment

Cum a primit o clinica din Cluj primii 15.000 € de la UE

24.09.2009, 00:00 140

Clinica privata de chirurgie Artis 3 din Cluj-Napoca care anultrecut a rulat afaceri de peste 500.000 de euro a primit 15.000 deeuro fonduri nerambursabile pentru modernizarea si dotarea uneisali de operatii.

Firma Art Estet care detine clinica Artis 3 a depus anul trecutin iunie proiectul "Artis 3 - o clinica europeana intr-un orasromanesc de traditie" in cadrul Programului Operational Regional(POR), "Sprijinirea microintreprinderilor", proiect ce are ovaloare totala de peste 80.000 de euro.

Valoarea nerambursabila pe care firma trebuie sa o primeascaeste de 45.000 de euro. "Proiectul a fost realizat pentrumodernizarea si dotarea unei sali de operatii in cadrul clinicii.Aveam un singur bloc operator, iar acum vor fi doua. Chiar daca nuprimeam fondurile europene am fi aplicat pentru un imprumut inbanca si am fi realizat investitia", spune Ovidiu Ivan, asociatulArt Estet.

Aparatura a fost achizitionata prin licitatie de la firme dintara. "Aparatura este adusa din tarile membre ale Uniunii Europene.Cel mai scump aparat achizitionat prin intermediul proiectului esteun aparat de anestezie care a costat aproape un sfert din valoareaproiectului", spune reprezentantul firmei.

Proiectul a fost realizat in doua etape, pe parcursul a treiluni de zile, dupa ce firma a semnat in luna mai contractul cuAgentia pentru dezvoltare regionala vest (adrvest.ro).

"Am finalizat proiectul si am primit prima transa de 15.000 deeuro. Suntem in curs de a depune a doua cerere de rambursare pentrurestul de 30.000 de euro. Din 70%, cat trebuia sa primim dinvaloarea eligibila a proiectului ca fonduri nerambursabile, amajuns sa primim doar 45%, deoarece valoarea proiectului a crescutfata de anul trecut din cauza diferentei de curs valutar. A duratfoarte mult pana sa ne fie aprobat proiectul si semnat, am intocmitfoarte multe dosare, acte care au fost cerute pe parcurs", maiprecizeaza Ivan.

Firma are in prezent 10 angajati si 20 de colaboratori.

Cine ia banii:

Compania: Artis 3 din Cluj-Napoca

Obiect de activitate: clinica privata de chirurgie

Proiectul: "Artis 3 - o clinica europeana intr-un orasromanesc de traditie"

Valoarea totala a proiectului: 80.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 45.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 500.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO