Eveniment

Dan Dobre, Signal Iduna: În România sunt 300.000 de poliţe de asigurare de sănătate şi piaţa e în creştere

Dan Dobre, Director Comercial, Signal Iduna,

Dan Dobre, Director Comercial, Signal Iduna,

Autor: Cristina Bellu

14.09.2017, 15:00 415

Interesul şi intenţia Ministerului Sănătăţii este ca asigurările de sănătate să se dezvolte şi să continue să finanţeze sistemul medical, mai ales în zona privată, în prezent în România fiind circa 300.000 de poliţe de asigurare de acest tip, a spus Dan Dobre, Director Comercial, Signal Iduna, la ZF Health&Pharma Summit.

”La noi, asigurarea medie este sub 150 de euro pe an, iar în funcţie de demografia grupului, poate să fie o asigurare complexă. Dacă acoperim un grup de oameni tineri, bine distribuit la nivel naţional, poate să acopere inclusiv intervenţii chirurgicale complexe”

În ultimii patru ani avem o creştere de peste 20% în fiecare an, la fel estimăm şi pentru anul acesta. Piaţa întreagă creşte. 

Alte declaraţii:

Asigurările din România s-au dezvoltat la fel ca şi cele din străinătate. Totul se calculează în funcţie de probabilitate şi de indicele riscului.

În general, acoperim oameni angajaţi şi mai sănătoşi decât să spunem persoanele vârstnice, care au diferite probleme de sănătate.

Poliţele individuale nu sunt foarte bine reprezentate în piaţă.

O persoană de 40 de ani dintr-o corporaţie cu vârsta medie de 30 de ani va avea o asigurare la un preţ mai mic faţă de un angajat de 40 de ani care activează într-o companie în care vârsta medie este de 50 de ani.

Există nevoia de asigurări de sănătate ca asigurare de sănătate, nu ca un produs care să fie tratat bine fiscal. Piaţa asigurărilor s-a dezvoltat foarte mult datorită intermediarilor şi datorită modelelor care vin de afară. 

La 15 euro pe lună, la o companie cu 1.000 de angajaţi, dacă respectiva companie este una de IT din Capitală, asigurarea va acoperi un ambulatoriu decent şi o acoperire de spitalizare minimală. Pentru o companie de producţie dintr-un oraş mare va primi un ambulatoriu ceva mai complet şi o acoperire de spitalizare care să să poată să trateze aproape orice, mai puţin intervenţiile foarte complexe

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO