Eveniment

Daniel Dines, CEO al UiPath: Vom deschide în România cel puţin un alt centru de dezvoltare şi vom angaja cei mai buni ingineri de software din ţară

Daniel Dines, CEO al UiPath: Vom deschide în România...

Autor: Alex Ciutacu

06.03.2018, 16:07 1210

Anul acesta, start-up-ul UiPath, evaluat la 1,1 miliarde de dolari, plănuieşte să mai deschidă un centru de dezvoltare în România şi va angaja cei mai buni ingineri de software din ţară, potrivit CEO-ului Daniel Dines.

„Am văzut că business-ul funcţionează, iar în 2018 vom continua ce ştim să facem. Vom deschide în România cel puţin un alt centru de dezvoltare. Vom mai deschide un centru în India şi unul în Seattle. UiPath este o companie mare în momentul ăsta”, a declarat Daniel Dines, CEO şi cofondator al companiei UiPath. 

UiPath are angajaţi la nivel global atât din România, cât şi din India, Japonia şi Statele Unite. 

„Pentru noi este foarte greu să găsim ingineri de software în România la calitatea pe care o vrem noi, dar ţinta noastră este să angajăm cei mai buni 1% ingineri de software din România. Este greu să ajungi la ei, de aceea este important să gândeşti global”. 

De la un număr de 10 oameni care au făcut parte din proiectul iniţial, UiPath a ajuns la aproape 600 de angajaţi. „Noi am înţeles că trebuie să aducem oameni mai deştepţi decât noi ca să ne ducă înainte. Cred că a fost un lucru esenţial pentru noi”. 

În perspectiva CEO-ului, este important modul în care echipa executivă colaborează şi comunică. „Eu sunt CEO-ul companiei, dar nu am o relaţie de control cu echipa executivă în care să le spun ce să fac şi ei doar să raporteze. Avem o relaţie strategică în care ne aliniem cu ceea ce facem”.

„Cel mai important lucru este să construieşti o echipă de oameni care cred în ceea ce faci. În UiPath cultura este pe principiul anti-boss. Nimeni nu are voie să dea directive, să spună cuiva să facă ceva de sus în jos doar pentru că aşa vrea el. De la date de vânzări, la date despre clienţi, tot ce se întâmplă aici este văzut de întreaga echipă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO