Eveniment

De ce nu intră România în Schengen

De ce nu intră România în Schengen

Autor: Gândul

06.03.2013, 10:57 1470

Considerând că România şi-a îndeplinit în integralitate obligaţiile tehnice asumate, prin implementarea celor două categorii ale acquis-ului Schengen, fapt recunoscut de către "Grupul de lucru Evaluare" de la Bruxelles, guvernul de la Bucureşti se simte nedreptăţit şi schimbă complet abordarea acestei teme. MAE şi MAI cer printr-un comunicat comun ca statele UE, care se opun intrării ţării noastre în Schengen - în special Germania, prin ministrul său de Interne - ,"să-şi motiveze clar, refuzul" în cadrul reuniunii JAI din 7-8 martie.

Poate că două dintre aceste motive ar putea fi "negativele" noastre de mai jos:

1. De ani de zile, în mai multe locuri din Capitală se vând ţigări de contrabandă din Ucraina şi Serbia. Vânzătorii ambulanţi de la Obor îşi strigă marfa lângă scările primăriei sector 2, cu poliţiştii lângă ei. Repetăm, este o situaţie banală, cotidiană, de când lumea în Bucureşti. O normalitate. Este o imagine ilustrativă a gradului de permeabilitate a graniţelor noastre, pe de o parte, şi a complicităţii şi corupţiei autorităţilor, pe de altă parte.

Citiţi despre celelalte motive pentru care România nu intră în Schengen pe gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO