Eveniment

De unde vrea să facă Guvernul economii de 1,8 miliarde de lei

Autor: Mediafax

07.06.2012, 00:00 91

Guvernul a decis ieri să le interzică instituţiilor publice, regiilor autonome şi companiilor naţionale să mai contracteze servicii de consultanţă şi asistenţă juridică dacă dispun deja de personal propriu de specialitate şi va obliga conducerea acestora să diminueze cu 30% cheltuielile de personal şi deplasări. Aceeaşi interdicţie va fi valabilă şi în cazul contractelor autorităţilor locale pentru servicii de audit public intern prestate de persoane fizice.

Acelaşi document le mai interzice instituţiilor publice, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, să efectueze cheltuieli pentru achiziţionarea şi/sau elaborarea studiilor de prefezabilitate, a studiilor de fezabilitate şi a altor studii aferente obiectivelor de investiţii dacă în ultimii 5 ani bugetari au fost întocmite şi înregistrate în contabilitate studii având acelaşi obiect (caz în care studiile existente vor fi actualizate) sau dacă obiectivul de investiţii publice nu va putea fi inclus în programul de investiţii publice în anul bugetar următor.

Sunt exceptate studiile întocmite în vederea accesării de fonduri externe nerambursabile. Aceste măsuri sunt incluse într-un plan de reducere a cheltuielilor publice prin care Guvernul mizează pentru acest an pe economii la bugetul general consolidat de 1,86 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO