Eveniment

Dezbatere despre capitalul privat românesc la Piteşti, joi, 10 martie 2016

Dezbatere despre capitalul privat românesc la Piteşti,...

Autor: Sorin Pâslaru

07.03.2016, 00:07 157
Ziarul Financiar va organiza joi, 10 martie 2016, la Piteşti prima dezbatere din seria „ZF Antreprenorii României – Cum poate contribui capitalul privat românesc la dezvoltarea economică“, unde se va discuta situaţia capitalului privat românesc din judeţele Argeş, Vâlcea şi Dâmboviţa.

Vor participa Sorana Baciu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Florian Neagu, director adjunct al Direcţiei Stabilitate Financiară din cadrul BNR, autor al unui studiu despre evoluţia sistemului de companii din Ro­mânia în perioada 1994-2014, Constantin Stroe, preşe­dintele Asociaţiei Constructorilor Auto din România, oameni de afaceri din regiune şi oficiali locali. Se va dezbate situaţia capitalului românesc privat din regiune şi ce măsuri ar trebui luate pentru dezvoltarea acestuia.

Companiile din judeţul Argeş au avut o cifră de afaceri totală de 45 miliarde de lei (10 mld. euro) în 2014,  adică 4,1% din cifra de afaceri totală a companiilor din România. Companiile cu capital privat românesc au avut o pondere de 37% din cifra de afaceri totală a judeţului în acel an, de când sunt ultimele date disponibile. „La umbra“ Automobile Dacia, prima companie ca cifră de afaceri din România în 2014, cu 18,8 mld. lei (4,2 mld. euro), în judeţul Argeş au crescut şi afaceri private ro­mâneşti în sectorul pro­ducţiei de componente auto.  Ro­mânii mai sunt puternici în Argeş în comerţ en-gros şi retail, transporturi, construcţii, agricultură şi fabricarea articolelor de îmbrăcăminte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO