Eveniment

Dezechilibru între cerere şi ofertă pe piaţa muncii în 2023: Angajatorii au pus pe masă cu 12% mai puţine anunţuri de recrutare faţă de 2022, iar candidaţii au depus cu 5% mai multe CV-uri

Dezechilibru între cerere şi ofertă pe piaţa muncii...

Autor: Ramona Cornea

11.02.2024, 12:51 186

♦ „Numărul de anunţuri care au fost postate anul trecut pe platforma OLX a fost de peste 570.000. Scăderea de 12% nu o vedem doar pe platforma noastră, ci în întreaga piaţă, adică la alţi jucători din piaţă” ♦ Candidaţii au depus 6,1 milioane de aplicări la anunţurile de angajare disponibile, în creştere cu 5% faţă de 2022 ♦ „Nu cred că este cazul să ne îngrijorăm, piaţa muncii din România trece în continuare printr-o criză a forţei de muncă, deci încă are capacitate de absorbţie în cazul în care vom asista şi la restructurări în anul 2024.”

Numărul de anunţuri de recrutare publicate de angajatori în anul 2023 a fost în scădere cu 12% faţă de anul precedent, pe când candidaţii au aplicat cu 5% mai mult, arată concluziile studiului OLX Indexul locurilor de muncă.

„Numărul de anunţuri care au fost postate anul trecut pe platformă a fost de peste 570.000, în scădere cu aproape 12% faţă de anul precedent. Unu din două anunţuri a fost postat pentru Bucureşti, Braşov, Cluj, Timiş şi Constanţa. Scăderea de 12% nu o vedem doar pe platforma noastră, ci în întreaga piaţă, adică la alţi jucători din piaţă. În ceea ce priveşte posibilele cauze care au dus la această scădere, creşterea salariului minim poate fi una dintre cauze, precum şi modificările fiscale care au pus majorări de taxe în majoritatea sectoarelor economice, încetinirea creşterii economice în alte state europene, scăderea cererii de produse şi servicii în anumite sectoare”, a spus Vladimir Deşliu, senior category manager, OLX  Locuri de muncă, în cadrul conferinţei de lansare a raportului citat.

Cei care şi-au căutat un job prin intermediul platformei OLX au înregistrat pe parcursul anului 2023 un număr de peste 6,1 milioane de aplicări la anunţurile de angajare disponibile, în creştere cu 5% faţă de situaţia înregistrată în 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO