Eveniment

Cum se diferenţiază liderii români de cei din regiune: sunt primii la muncă, dar nu stau bine la planificare şi vor să controleze tot. „Vrem să avem un mai mare control al comenzilor, pe principiul: sunt la conducere, eu stabilesc direcţia, sunt puternic, voi controla totul.“

Mădălina Bălan, managing partner al companiei de consultanţă în resurse umane Hart Consulting: Un leadership corect este esenţial pentru a naviga în vremuri în schimbare şi cu multe provocări. Organizaţiile cu lideri eficienţi ies câştigătoare după ce criza se atenuează.

Mădălina Bălan, managing partner al companiei de consultanţă în resurse umane Hart Consulting: Un leadership corect este esenţial pentru a naviga în vremuri în schimbare şi cu multe provocări. Organizaţiile cu lideri eficienţi ies câştigătoare după ce criza se atenuează.

Autor: Ramona Cornea

06.11.2023, 16:15 213

„Noi, românii, nu suntem cei mai buni la planificare din regiune, dar suntem cei mai buni la acţionat“ ♦ „Cultura românilor este foarte diferită de cea a sârbilor şi de cea a ungurilor. Grecii, de exemplu, încep munca în jur de ora 10.00 – 11.00.“

Liderii companiilor de pe piaţa locală se diferenţiază de cei din celelalte ţări din regiune prin rapiditatea cu care acceptă noi sarcini, prin rapiditatea cu care iau deciziile importante, însă au şi o serie de trăsături mai puţin bune, precum dorinţa de  a controla toate procesele sau deciziile din companie sau problemele legate de planificare.

„În 2019, când m-am uitat la eşantionul nostru de lideri români versus lideri occidentali, am văzut un scor semnificativ mai mare la micromanagement la cei români. S-ar putea să vrem să avem un mai mare control al comenzilor, pe principiul: sunt la conducere, eu stabilesc direcţia, sunt puternic, voi controla totul. Este foarte bine că acum această tendinţă este la un nivel mai mic, aşa că poate pandemia ne-a ajutat să fim mai prietenoşi cu ceilalţi sau poate să învăţăm cum să ne relaxăm“, a spus Mădălina Bălan, managing partner al companiei de consultanţă în resurse umane Hart Consulting, în cadrul unui eveniment organizat de compania sa. 

Mircea Ţiplea, partener în cadrul Amrop Romania, firmă ce oferă servicii de recrutare pentru poziţii de top şi middle management, susţine că liderii români sunt primii la muncă, la acţiune, dar stau rău la planificare. „Noi, românii, nu suntem cei mai buni la planificare din regiune, dar suntem cei mai buni la acţionat. Când situaţia devine dificilă, suntem primii care găsesc soluţia, o repară şi, în cele din urmă, o implementează“, a spus el în cadrul aceluiaşi eveniment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO