ZF 24

Directorul FMI pentru Europa: Romania mai are multe de facut din programul negociat

02.12.2009, 17:12 22

Spre deosebire de Ungaria si Polonia, pentru care trebuie vazutdaca mai au nevoie sau nu de sprijinul FMI, Romania inca are infata o perioada lunga in care sa aplice prevederile programuluieconomic negociat, afirma Marek Belka, directorul DepartamentuluiEuropean al FMI.

"Implementarea cu succes a masurilor stabilite si evitareafenomenului de 'oboseala' in procesul de reforma va trebui sa fiein capul listei de prioritati", a spus oficialul Fondului.

El afirma ca din punctul de vedere al FMI "ce era mai rau" atrecut in Europa Centrala si de Est, insa nu trebuie subestimateprovocarile drumului care ramane de parcurs spre iesirea din criza.Belka mentioneaza ca Ungaria, Letonia si Romania s-au confruntat lasfarsitul lui 2008 cu "crize ale balantei de plati atat de severeincat au avut nevoie de ajutor financiar international". El adaugaca FMI a acordat o atentie mare dimensiunii sociale a programuluicu Romania, pentru a permite cheltuieli sociale mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO