Eveniment

Două tablouri de Ion Ţuculescu, adjudecate cu peste 100.000 de euro

Două tablouri de Ion Ţuculescu, adjudecate cu peste...
23.11.2015, 00:00 318

Tablourile „Metamorfoză“ şi „Les Coquillages“, de Ion Ţuculescu, adjudecate cu 65.000 de euro, respectiv 42.500 de euro, au fost cele mai valoroase piese ale lotului Avangardă şi Artă Contemporană vândute, joi, în cadrul licitaţiei Artmark de la Athénée Palace Hilton.

Cu prima operă, realizată în cea mai importantă perioadă de creaţie şi doar cu un an înainte de trecerea în nefiinţă a lui Ion Ţuculescu, acesta obţine cel mai bun rezultat din ultimii doi ani, informează un comunicat remis Mediafax.

La aceeaşi licitaţie, figurile cuplului Ceauşescu şi-au găsit locul într-o colecţie. Astfel, opera „Măşti“, de Ion Grigorescu, a fost adjudecată pentru suma de 15.000 de euro, stabilindu-se astfel un nou record de autor.

Este a doua oară în acest an când Ion Grigorescu îşi modifică cel mai bun rezultat obţinut în licitaţie, prima oară având loc în martie în cadrul Licitaţiei de Avangardă şi Contemporană organizate de Artmark, când lucrarea „Biserică“ a fost adjudecată la 13.000 de euro. Licitaţia a strâns aproximativ 250.000 de euro şi a avut o rată de adjudecare de 70%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO