Eveniment

Dupa scaderi de 15-20%, Alprom Pitesti vrea sa creasca in 2010

Dupa scaderi de 15-20%, Alprom Pitesti vrea sa creasca in 2010

Catalin Chelu

25.11.2009, 23:11 40

Omul de afaceri Catalin Chelu, care anul acesta a preluat 51,7%din actiunile fabricii de mobila Alprom Pitesti, spune ca inultimele luni perioada pentru care se incheie contracte s-a redusfoarte mult, ceea ce lasa loc de putina predictibilitate pentru2010.

"Contractele pe un an nu mai exista. Nici macar cele pe saseluni. Trebuie sa ne specializam pe comenzi scurte, rapide,elastice", a afirmat Chelu.

Fabrica Alprom a inregistrat in primele zece luni ale acestui ano scadere de 15-20% a afacerilor, dar afacerile s-ar puteastabiliza in primavara, astfel ca anul viitor Alprom ar puteainregistra o cifra de afaceri de 11 mil. euro, fata de 8-9 mil.euro in 2009. Fabrica face parte din grupul Alprom, care includemai multe firme, printre care si una de semifabricate cu o cifra deafaceri la jumatate din cea realizata in pro ductia de mobila.

"Boala generala in prezent este ca nu se pot face prognoze. Anumite contracte, anumiti parteneri stabili cad si ei. Asistam la unpro ces in care nu mai exista vizi bilitate pe 5-6 luni, careinainte era un minim. Trebuie sa ne adaptam", a spus Chelu care aadaugat ca nu are de gand sa restranga activitatea companiei.

In ceea ce priveste alte achizitii, omul de afaceri a spus ca leare in vedere "daca este cazul si daca exista o oferta foartebuna".

Alprom este unul din tre cei mai vechi produca tori de mobila depe piata locala, care a fost afectata, ca de altfel toataindustria, inca de anul trecut de reducerea cererii. Mare partedintre contractele Alprom sunt pentru export.

Chelu a achizitionat 51,7% din actiunile Alprom Pitesti in varaacestui an prin intermediul companiilor Vulturul Comarnic, AlturSlatina, Aprico Consult Galati si Fartexim Galati, prin cumparareaactiunilor detinute de salariati in urma privatizarii prinMEBO.

Un pachet de 43% din titlurile producatorului de mobila a fostachizitionat de compania Financiar Urban, contro lata de omul deafaceri argesean Gheorghe Vasai. Catalin Chelu nu a precizat sumape care a platit-o pentru a intra in posesia pachetului majoritarde actiuni al Alprom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO