Eveniment

După SUV-ul Duster, Dacia se pregăteşte să prezinte monovolumul anul viitor

După SUV-ul Duster, Dacia se pregăteşte să prezinte monovolumul anul viitor
05.08.2010, 23:04 189

Automobile Dacia, cel de-al doilea constructor de pe piaţalocală, va lansa în 2012 primul monovolum (automobil pentru familiecu şapte sau opt locuri) din gama sa şi cel de-al şaptelea care vautiliza platforma Logan, potrivit francezilor de lacaradisiac.fr.

Anul viitor, în cadrul Salonului Auto de la Geneva din lunamartie, constructorul autohton va prezenta conceptul automobiluluide familie, urmând aceeaşi strategie ca în cazul SUV-ului Duster,al cărui concept a fost prezentat tot la Geneva în 2009, cu un anînaintea prezentării versiunii de serie.

Cel mai probabil, monovolumul nu va fi produs în România, laMioveni, ci în noua uzină din Tanger, Maroc, în care Renault vainvesti peste 1 miliard de euro şi care va avea o capacitate deproducţie de 400.000 de maşini anual. Astfel, viitorul model Daciava fi primul care va purta emblema constructorului autohton care nuva fi asamblat în România. Potrivit declaraţiilor anterioare alelui Jacques Chauvet, preşedintele Dacia şi director Renault pentruregiunea Euromed, uzina din România a ajuns deja la capacitateamaximă de şase modele şi implicit viitoarele modele Dacia va trebuiasamblate într-o altă uzină.

Spre deosebire de Duster, care a fost proiectat numai înproporţie de 50% de către inginerii de la Renault TechnologieRoumanie, monovolumul ar putea fi primul model Dacia proiectatintegral în România, în cadrul RTR. Aceştia deja au experienţamodelului Kangoo Express, o versiune alungită a utilitarei Renault,de la care monovolumul ar putea prelua platforma tehnică. Peinternet au apărut deja mai multe poze spion în care apar modeleLogan MCV cu ampatament modificat - ceea ce reprezintă că viitorulşasiu al Dacia MPV se află deja în teste.

Tot în 2012 Dacia va lansa cea de-a doua generaţie a Logan, carese va produce tot la Mioveni şi pentru care furnizorii de pe piaţalocală deja se pregătesc.

Cel de-al treila model al Dacia care urmează a fi lansat este unmodel de clasă mică, ce va fi mai mic decât Sandero şi care se vaapropia de conceptul maşinii de 5.000 de euro.

Ca şi monovolumul, Dacia City va fi cel mai probabil asamblatăîn Maroc, la viitoarea uzină din Tanger. Potrivit declaraţiilor luiVincent Carre, directorul de marketing pentru Dacia la nivelglobal, acest model va avea o lungime de aproximativ 3,5-3,6 metri,iar în gama Dacia se va situa sub Sandero. Cel mai probabil, acestava prelua elemente tehnice de la Renault Twingo, proiect aflat înprezent în responsabilitatea celor de la Renault TechnologieRoumanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO