Eveniment

EdF se uita cu interes la centrala de la Cernavoda

13.06.2006, 00:00 16

Gigantul energetic francez Electricite de France (EdF), una dintre cele mai mari companii de profil din lume, si-a exprimat intentia de a se implica in construirea reactoarelor 3 si 4 de la Centrala Nucleara de la Cernavoda, a spus ieri, la Neptun, Pierre Gadonneix, directorul general al companiei.

"Suntem implicati in diferite parteneriate la nivel local in ceea ce priveste realizarea unor facilitati de prodctie a energiei nucleare. Suntem deschisi acestor parteneriate, iar printre tarile de care suntem interesati se numara si Romania", a declarat pentru ZF Pierre Gadonneix, seful EdF, prezent la a opta editie a Forumului Regional de Energie de la Neptun.

Oficialul EdF a declarat ca inca nu a depus scrisoare de intentie pentru participarea la acest proiect. Termenul limita pentru depunerea documentelor este 23 iunie.

Gadonneix a condus anterior Gaz de France. Sub mandatul sau, compania franceza s-a inscris in cursa pentru achizitia Distrigaz Sud, pe care avea sa o castige ulterior.

Pana acum, EdF nu s-a implicat direct in lupta pentru privatizarea distributiilor de electricitate locale. EnBW (Germania), companie din care EdF controleaza circa 45%, a participat la licitatia pentru Electrica Muntenia Sud, insa nu a mai depus o oferta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO