Eveniment

Emilia Stroe, HR Director, Sphera Group: Piaţa forţei de muncă e tensionată dar şi ofertantă pentru că descoperim tot felul de joburi şi abilităţi noi de care avem nevoie. Educaţia trebuie să pregătească forţa de muncă pentru ce se va întâmpla peste 10 ani

ZF HR Trends 2023

Emilia Stroe, HR Director, Sphera Group

Emilia Stroe, HR Director, Sphera Group

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.03.2023, 10:24 360

Piaţa forţei de muncă, la nivel naţional, este în continuare tensionată dar şi ofertantă pentru că descoperim tot felul de joburi şi abilităţi noi de care avem nevoie, a spus Emilia Stroe, HR Director, Sphera Group (simbol bursier SFG), operatorul în sistem de franciză al lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, în cadrul conferinţei ZF HR Trends 2023.

„Piaţa muncii e tensionată de mulţi ani. Activez în domeniul HoReCa, sector ce a fost afectat de toate provocările, dar mesajul important pentru oamenii din domeniu este unul de siguranţă şi stabilitate. Acest mesaj trebuie dus pe toate domeniile de activitate. Piaţa forţei de muncă e tensionată dar şi ofertantă pentru că descoperim tot felul de joburi noi şi noi abilităţi de care avem nevoie. Iar educaţia trebuie să pregătească forţa de muncă pentru ce se va întâmpla peste 10 ani în această ţară. Totul se schimbă rapid şi trebuie să ţinem pasul. Deci, pe cât de tensionată e piaţa muncii pe atât de ofertantă este dacă ştim să identificăm soluţiile potrivite pentru fiecare dintre noi”, a spus Emilia Stroe.

 

Alte declaraţii

Există un deficit pe piaţa forţei de muncă care vine din dorinţa tinerilor şi a oamenilor activi, în general, de a-şi găsi un rost mai bun în viaţă şi atunci mulţi români au plecat din ţară şi încă pleacă. Deci pierdem forţă de muncă pentru că nu suntem suficient de atractivi pentru ei.

Avem şi forţă de muncă care nu mai e forţă de muncă şi aceşti oameni se regăsesc undeva în eter, iar tensiunea de pe piaţă creşte pentru că munca nu poate fi făcută decât de oameni împreună cu roboţii. Spunem că vrem să aducem inteligenţa artificială printre noi dar pe de altă parte ne întrebăm ce ne facem că rămânem fără joburi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO