Eveniment

Fabricile de cablaje auto, un angajator cumpătat la cheltuieli: Salariile nu depăşesc des salariul mediu pe economie. Strategiile de atragere şi retenţie se bazează pe tichete de masă şi bonusuri

Fabricile de cablaje auto, un angajator cumpătat la...

Autor: Ramona Cornea

19.12.2023, 16:20 212

„Un confecţioner de cablaje are un salariu de aproximativ 2.300 lei net, plus bonuri de masă, un inginer calitate are peste 4.000 lei net plus bonuri de masă, un operator poate ajunge la 2.800 lei net plus bonuri de masă” „Lucrez din 2017 la o firmă de cablaje auto şi mereu am fost plătită doar cu salariul minim. Pe lângă salariu ni se decontează transportul şi ni se dau bonuri de masă.”

Fabricile de cablaje auto prezente pe piaţa locală sunt foarte cumpătate când vine vorba de plata salariilor. Astfel, salariile din fabricile de cablaje auto sunt de multe ori în jurul salariului minim pentru operatorii de pe benzile de asamblare, iar media per total ajunge cu greu la salariul mediu net pe economie, care în octombrie 2023 a ajuns la aproape 4.700 de lei net, conform INS.

Nevoia de oameni a acestor angajatori nu a scăzut, astfel că, de cele mai multe ori, strategiile de atragere şi retenţie se bazează pe tichete de masă şi bonusuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO