Eveniment

Familia Căluianu, cu afaceri în domeniul instalaţiilor, a investit 7,5 milioane euro în Matca Transylvania Sanctuary, un hotel boutique de lux în Şimon, Braşov

Familia Căluianu, cu afaceri în domeniul...

Autor: Miruna Diaconu

01.02.2024, 14:37 1103

Familia Căluianu, cu afaceri în mai multe domenii precum cel al instalaţiilor şi cel apicol, a investit 7,5 milioane euro în Matca Transylvania Sanctuary, un hotel boutique de lux amplasat în Şimon, judeţul Braşov. Hotelul şi-a deschis porţile pentru oaspeţi, care se vor putea caza în două case tradiţionale transilvănene, cu 16 camere de oaspeţi şi două vile private.

Cea mai cunoscută afacere a familiei Căluianu este cea din domeniul apicol, care deţine brandul Alina Carpatină, businessul fondat în 1991.

„Ne propunem să extindem complexul nostru hotelier, adăugând mai multe spaţii de cazare, şi să îmbogăţim zona noastră de SPA cu o varietate de terapii, pentru a răspunde nevoilor şi dorinţelor oaspeţilor noştri, fie ei locali sau internaţionali”, a declarat Bogdan Caluianu, proprietar.

Reprezentanţii hotelului se aşteaptă la un grad mediu de ocupare de circa 40% pentru anul 2024 şi îşi propun să atragă atât turişti români, cât şi străini.

Pe lângă spaţiile de cazare, hotelul are un centru de evenimente de circa 140 metri pătraţi, un restaurant cu o capacitate de 70 de locuri, un bar şi o terasă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO