Eveniment

Festivalul Ro-Wine a atras 600 de persoane în prima oră de la deschidere. Ce vinuri rare puteţi degusta

Festivalul Ro-Wine a atras 600 de persoane în prima oră...
19.05.2018, 14:38 480

Festivalul Ro-Wine a atras 600 de persoane în prima oră de la deschidere, iar organizatorii estimează că pe parcursul festivalului vor fi în jur de 1500 de persoane pe zi. 

"Sunt foarte mulţi proprietari de localuri atât din Bucureşti, cât şi din toată ţara. Aseară a venit un autocar cu persoane din Iaşi, Timişoara, şi zona Olteniei. Mai mult, sună străini pentru a confirma biletele", a spus Marinela Ardelean, autoarea The Wine Book of Romania şi degustător de vinuri. 

Străinii prezenţi la Festival au venit pentru că sunt interesaţi de vinurile româneşti, pe care le degustă, iau notiţe şi le verifică autenticitatea pentru a le importa şi a le vinde în localurile lor.

Zona VIP a atras până acum 40 de persoane, printre care se află şi prinţul Nicolas de Roumani, nepotul regelui Mihai I, care îşi alege vinurile pentru nuntă.

Printre persoanele prezente se află şi oameni care nu activează în industria HoReCa, dar au venit pentru a acumula mai multe informaţii despre industria vitivinicolă.

Românii sunt interesaţi de vinurile roşi, dar şi de spumantele prezente îm cadrul Ro-Wine. ,,Festivalul Ro-Wine este dedicat industriei HoReCa, iar atitudinea şi prezenţa producătorilor care sunt prezenţi, dar şi interesul celor care se află aici confirmă acest aspect", a spus Marinela.

„Cei care aleg pachetul VIP vor putea descoperi peste 80 de etichete de vinuri rare şi foarte rare”, a spus Liviu Popescu, coproprietar Fratelli Grup, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

La cea de-a treia ediţie a Festivalului vor fi prezenţi peste 50 de producători de vinuri, 16 producători români, 4 producători din Republica Moldova şi peste 30 de producători străini.

În plus faţă de celelalte două ediţii, anul acesta în cadrul festivalului se va organiza un master class, unde vor fi prezentate 11 vinuri din Italia, care vor fi degustate pentru prima dată în cadrul festivalului.

Anul acesta organizatorii estimează că va fi un trafic de 1.500 de persoane per zi. „În primul an au fost 500 persoane pe zi, în al doilea an au fost 1.000 per zi, anul acesta estimăm 1.500 de persoane per zi”, a spus Liviu.

„Estimăm prin asociaţia HoRa că vor veni în jur de 100 de proprietari de restaurante, estimăm că va fi prezent managementul de la toate hotelurile de top din România, inclusiv cele de pe litoral, care sunt foarte interesate să-şi creeze meniuri noi, şi să vândă vinurile pe care le descoperă în cadrul festivalului”, a adăugat Liviu. 

Pentru prima dată, în cadrul RO-Wine vor fi prezente vinurile româneşti Casa Isărescu, Negru de Drăgăşani, Apogeum de la Tohani şi Colocviul de la Paris de la Cotnari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO