Eveniment

FMI cere concedieri, plata arieratelor şi taxe pentru bogaţi

04.08.2010, 23:58 25

Concedierea a 74.000 de angajaţi din sectorul bugetar până lasfârşitul anului şi a încă 15.000 în 2011, plata imediată a unordatorii de 1,9 mld. lei către sectorul farma, dar şi anulareamăsurii de reducere a salariilor în BNR, CSA, CNVM şi CSSPP suntprincipalele noi angajamente ale Guvernului faţă de FMI.

De asemenea, Guvernul promite o ordonanţă de urgenţă privindimpozitarea averilor mari ale persoanelor fizice, eliminarea celuide-al 13-lea salariu, precum şi îngheţarea pensiilor în 2011.

Într-o conferinţă în care a lăudat autorităţile române pentruimplementarea măsurilor ambiţioase de consolidare fiscală, JeffreyFranks, şeful misiunii FMI de evaluare a acordului cu România, aafirmat că nu recomandă modificarea sistemului de taxe anul viitorşi nici reducerea nivelului impozitelor actuale.

Boardul FMI ar urma să aprobe eliberarea următoarei tranşe de914 mil. euro la sfârşitul lunii septembrie, după ce autorităţilevor fi îndeplinit precondiţiile stabilite, printre care şi plata a1,9 mld. lei în contul arieratelor statului.

Franks a spus că reforma din sectorul de pensii şi implementarealegislaţiei privind salarizarea unică, care trebuie să fie adoptatede Parlament în luna septembrie, sunt "critice".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO