Eveniment

Folosiţi Gmail? Ultimele schimbări de la Google s-ar putea să facă serviciul de nerecunoscut

Folosiţi Gmail? Ultimele schimbări de la Google s-ar...

Autor: Alexandra Cepăreanu

29.04.2018, 09:41 1661

Google a restructurat design-ul reţelei Gmail pentru prima dată din 2013. Compania a anunţat că este o revizuire la care se lucra de doi ani, în scopul de a adopta reglementările de securitate şi funcţionalitate offline, care acum este asemănătoare cu Microsoft Office, relatează Reuters.

Compania a refuzat să precizeze costurile asociate cu reproiectarea, dar compania mamă, Alphabet a raportat luni cheltuielile de capital pentru primul trimestru al anului în curs care s-au triplat de la an la an, anul acesta ajungând la 7,3 miliarde de dolari.

Actualizarea, care a fost anunţată miercuri, este cea mai extinsă actualizare a software-ului Google.

Google a anunţat că a adăugat funcţii de pagini de calcul şi mesagerie instantanee, a restructurat bazele de stocare de date a e-mailurilor şi a unificat trei sisteme care se ocupă cu sincronizarea mesajelor dintre dispozitivele moderne.

În plus, trecerea la cip-urile de procesare Tensor dezvoltate de Google oferă funcţii inteligente precum „răspunsuri sugerate” la mesajele primite.

„Aceasta este o restructurare întreagă a produsului nostru pilot, care este cel mai folosit", a declarat Jacob Bank, manager de produs pentru Gmail.

Ruth Porat, directorul financiar al companiei, a declarat analiştilor că jumătate din cheltuielile rezultate din achiziţionarea de hardware pentru a sprijini utilizarea extinsă a reţelei, foloseşte programe automate care pot să identifice spam-urile şi să precizeze ce e-mailuri sunt cele mai importante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO