Eveniment

Fonduri europene de 545 mil. euro pentru resurse umane

22.04.2009, 20:48 18

Companiile pot accesa incepand de vineri noi fonduri europene pentru formarea profesionala continua a angajatilor sau pentru ocuparea fortei de munca prin cele sase linii de finantare in valoare totala de 545 mil. euro lansate prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane(POSDRU).
Astfel, firmele pot obtine sume cuprinse intre 500.000 si 5 milioane de euro in cursul acestui an pentru programe de formare profesionala continua a angajatilor, pentru promovarea adaptabilitatii in cadrul intreprinderii sau pentru dezvoltarea economiei sociale. O alta schema de finantare, in valoare de 125 de milioane de euro, are ca obiectiv dezvoltarea economiei sociale, prin care se promoveaza integrarea persoanelor cu deficiente in companii. Suma totala alocata este disponibila pana la sfarsitul acestui an, iar depunerea proiectelor se poate face pana pe data de 19 iunie. Banii nu vor mai fi alocati dupa principiul „primul venit, primul servit", cum se intampla in cazul celor trei scheme de finantare lansate anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO