Eveniment

Forţa de muncă, greu de găsit indiferent de calificare. „Avem nevoie de angajaţi înalt calificaţi, dar şi de angajaţi blue collar, de oameni care să facă reparaţii. Ne-am dori să avem elevi care sunt cu adevărat interesaţi să devină tehnicieni buni, muncitori buni şi calificaţi şi să putem lucra cu ei“

Adelina Dabu, Global Shapers Bucureşti: Avem o mulţime de nevoi legate de muncă în România pe care nu prea le-am privit cu atenţie şi nu le-am abordat.

Adelina Dabu, Global Shapers Bucureşti: Avem o mulţime de nevoi legate de muncă în România pe care nu prea le-am privit cu atenţie şi nu le-am abordat.

Autor: Ramona Cornea

04.11.2023, 20:01 30280

„Avem nevoie şi de angajaţi de tip blue collar, cu calificare medie, care au o înţelegere a lucrurilor de bază, cum ar fi reparaţiile“ „Tinerii care nu sunt nici în câmpul muncii, nici în cel al educaţiei reprezintă o oportunitate foarte bună“.

Lipsa de forţă de muncă este o problemă de care se lovesc angajatorii indiferent dacă sunt în căutare de angajaţi înalt calificaţi sau de oameni cu calificare medie, angajaţii de tip „blue collar“, a fost una dintre concluziile evenimentului HR Investors Summit, organizat de compania de recrutare Adecco România, Camera de Comerţ România – Elveţia şi Invest România.

„Avem o mulţime de nevoi legate de muncă în România pe care nu prea le-am privit cu atenţie şi nu le-am abordat. Cred că tinerii care nu sunt nici în câmpul muncii, nici în cel al educaţiei, tinerii care au o educaţie de orice fel reprezintă o oportunitate foarte bună în acest sens, putem merge spre ei. Şi când vorbim despre locuri de muncă în sustenabilitate, de obicei ne uităm la angajaţii de tip white collar, experţi în sustenabilitate şi asta este în regulă, avem nevoie şi de acei oameni. Dar avem nevoie şi de angajaţi de tip blue collar, cu calificare medie, care au o înţelegere a lucrurilor de bază, cum ar fi reparaţiile“, a spus Adelina Dabu, alumna, Global Shapers Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO