Eveniment

Genpact angajeaza pana la 1.000 de oameni in acest an: Primim cate 300 de CV-uri pentru un job de 285 €/luna

25.03.2010, 00:00 1394

Numarul candidatilor care aplica pentru o pozitie de entry-levelscoasa la concurs de furnizorul de servicii de business si solutiitehnologice Genpact Romania, care va face intre 500 si 1.000 deangajari pana la finele anului, s-a dublat fata de anul trecut.

Astfel, daca in 2009 media de aplicatii pentru o pozitie deentry-level in operatiuni in cadrul Genpact era de 150 decandidati, in acest an 300 de candidati aplica pentru o pozitiesimilara. In 2008, concurenta pe un job in cadrul companiei era detrei ori mai mica, de 100 de aplicatii la fiecare pozitiedeschisa.

Compania a anuntat ieri deschiderea unui nou centru in Cluj incare vor lucra cateva sute de angajati, care vor fi recrutati anulacesta. Pozitiile sunt adresate, in special, absolventilor destudii economice, contabililor si vorbitorilor de limbistraine.

"Pentru ca majoritatea rolurilor sunt in domeniul financiar -contabil, circa jumatate din persoanele pe care le recrutam aupregatire sau experienta in acest domeniu. Pentru pozitiilemanageriale din «prima linie» in operatiuni (team leader - n.red.)cautam experienta profesionala intre 3 si 7 ani si un profileconomic sau de management", spune Adriana Todoran, manager demarketing si comunicare pentru Genpact Europa. Pentru pozitia deanalist din departamentul de operatiuni, candidatii trebuie sa fieabsolventii unei facultati cu profil economic, limbi straine saufilologie, sa cunoasca limba engleza si inca o limba europeana sisa aiba experienta de lucru cuprinsa intre 0 si 3 ani.

In Cluj s-a inregistrat un numar record de aplicanti pentrupozitiile de entry-level (pentru joburi in finante-contabilitatesau pentru vorbitori de engleza), cu 582 de aplicatii pe job, iarin Bucuresti aplica cu precadere candidatii vorbitori de limbaspaniola si cei care vor sa devina IT Helpdesk (580 deaplicatii).

Un angajat din outsourcing de pe o pozitie de entry-levelcastiga, in medie, 1.200 de lei (285 de euro) net pe luna, iarsalariul poate creste pana la 1.600 de lei (380 de euro) net peluna daca angajatul mai cunoaste o limba straina in afara deengleza, potrivit informatiilor de la firmele de recrutare.

Recomandarile interne aduc o treime dincandidati

Cele mai eficiente modalitati de recrutare folosite in cadrulGenpact sunt recomandarile angajatilor, care aduc o treime din noiiangajati in fiecare an, precum si aplicatiile postate pe site-ulcompaniei. Site-urile sau firmele de recrutare sunt folosite dacapozitiile nu se ocupa prin celelalte metode. Insa inainte de a seapela la o metoda de recrutare, se incearca promovarileinterne.

"Toate pozitiile se anunta intai intern pentru a oferiangajatilor intaietate la oportunitatile interne. O treime dinpozitiile deschise in 2009 au fost acoperite intern", mai spuneTodoran.

Genpact - prima companie de management al proceselor de businessintrata in Romania in 2005 - avea anul trecut 1.500 de angajati pepiata locala, potrivit unor estimari ale ZF. Compania nu furnizeazadate cu privire la numarul de angajati la nivel local. In prezent,Genpact Romania furnizeaza servicii unui numar de peste 20 decompanii multinationale din Europa de Vest si din SUA.

Companiile din outsourcing sunt printre singurele care auanuntat ca vor face noi angajari pana la sfarsitul anului. Dealtfel, furnizorul de servicii de ousourcing si software Wipro aanuntat ca va face 200 de angajari anul acesta, iar Competence CallCenter, un furnizor de servicii de suport, va recruta in perioadaurmatoare 200 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO