Eveniment

Gigi Becali a facut cunostinta cu arestul Politiei, fiind retinut pentru sechestrare de persoane

Gigi Becali a facut cunostinta cu arestul Politiei, fiind retinut pentru sechestrare de persoane

Becali s-a prezentat la audieri la volanul masinii personale, in care se mai aflau si politisti

03.04.2009, 00:00 86
 

Parchetul a solicitat Judecatoriei Sectorului 1 emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele lui Becali, dar si al altor acuzati. Instanta nu se pronuntase pana la inchiderea editei.

In acest dosar au mai fost aduse la audieri ieri-dimineata sase persoane, printre care si sportivul Catalin Zmarandescu, fostul bodyguard al lui Gigi Becali.
La sfarsitul lui ianuarie, hotii i-au furat lui Becali un MercedesS 500 4matic, pe care il lasase cu cheia in contact in fata localului nepotului sau Lucian Becali. Dandu-si seama pe cine pagubisera, hotii au returnat singuri masina cateva zeci de minute mai tarziu.
Politia Capitalei a informat ca cele trei persoane au fost sechestrate dupa ce masina lui Becali a fost furata, ele fiind "ridicate" de pe strada, in urma unei actiuni in forta, si bagate in portbagajul unui autoturism.
"La data de 26/27 ianuarie, in jurul orei 00.35, dispeceratul Politiei Capitalei a fost sesizat prin Sistemul National Apel Unic de Urgenta 112 cu privire la faptul ca la intersectia strazilor dr. Felix-Nicolae Titulescu, mai multi indvizi au blocat un autoturism aflat in trafic, i-au agresat pe cei trei ocupanti si folosind forta i-au introdus in portbagajul unui autoturism de teren. Totodata, s-a sesizat ca agresorii au folosit arme de foc", precizeaza Politia, citata de Mediafax. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca ocupantii autoturismului au fost condusi intr-un imobil din Pipera, "unde au fost retinuti impotriva vointei lor timp de aproximativ trei ore, pe motiv ca au sustras autoturismul lui Becali."
"In cauza a fost inceputa urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal, precum si uz de arma fara drept fata de sapte persoane", spune sursa citata. In baza autorizatiilor emise de catre instanta de judecata, ieri au fost efectuate opt perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, mai precizeaza Politia. Astfel, politistii au descins ieri-dimineata in locuintele lui Gigi Becali. Finantatorul Steaua a declarat dupa descinderi ca nu are nicio emotie si este sigur ca nu i se va intampla nimic. "Nu am nicio emotie, nu are ce sa mi se intample. Nu e ceva normal ce mi s-a intamplat. Eu am prins infractorii si infractorii au facut plangere la Politie", a spus el, citat de Mediafax.
Anchetatorii au ridicat de la locuinta sa declaratiile scrise in care cei care i-au furat masina recunosteau fapta, a spus purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei Christian Ciocan. Anchetatorii au stabilit ca declaratiile au fost date in prezenta lui Becali.
Chestorul de politie Marian Tutilescu, seful Politiei Capitalei, a declarat ca ancheta in acest caz a inceput de la un incident petrecut in strada, in urma cu mai bine de doua luni, dupa ce ocupantii unei masini au tras asupra celor dintr-o alta masina. "Ancheta a inceput dupa incidentul petrecut in strada, in care ocupantii unei masini au tras cu arma inspre cei dintr-o alta", a declarat Tutilescu, citat de Mediafax.
Acesta a mai precizat ca investigarea acestui caz s-a facut "inca de la inceput" sub coordonarea procurorilor.
Gigi Becali mai este implicat in scandalul "Valiza", dar el este si cel care a depus reclamatie impotriva omului de afaceri Puiu Popoviciu, in cazul terenului Agronomiei.
Face rating
Emisiunea "Happy Hour" de miercuri, cand invitat a fost Gigi Becali, a reusit sa stranga in fata televizoarelor, in minutul de aur (18.58), peste un milion de telespectatori din mediul urban, inregistrand 9,1 puncte de rating si o cota de piata de 29,5 %, informeaza Pro TV. Astfel, Pro TV a fost lider de piata, Gigi Becali dansand si cantand cot la cot cu band-ul emisiunii "Happy Hour". Latifundiarul din Pipera a primit in dar de la echipa emisiunii o oaie. El nu a stat mult pe ganduri, si-a suflecat manecile si a muls in direct oita, dupa care a baut cu sete laptele proaspat, declarand ca laptele de oaie este preferatul sau.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO