Eveniment

Grupul media Ringier a anunţat miercuri că va închide ediţia print a Gazetei Sporturilor şi că se va concentra în viitor pe ediţia digitală GSP.ro

Grupul media Ringier a anunţat miercuri că va închide...
01.11.2023, 14:24 148

Grupul media elveţian Ringier a anunţat miercuri la Bucureşti că va închide ediţia print a Gazetei Sporturilor din cauza scăderii drastice a vânzărilor print, şi că în viitor se va concentra pe ediţia digitală GSP.ro, căreia îi va mări componenta de video sportiv. 

”Decizia de a renunţa la ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor a fost luată pe baza a numeroase analize. Divizia print înregistra pierderi majore”, a menţionat Ringier Sports Media Group, proprietarul Gazetei Sporturilor, conform informaţiilor publice.

În 2024, Gazeta Sporturilor ar fi făcut 100 de ani, trecând printr-un secol de evenimente politice, economice, sociale. Apariţia Internetului a schimbat drastic peisajul media la nivel global, noile generaţii preferând să citească ziarele şi să îşi ia informaţiile online, cumpărând mai puţin sau chiar deloc varianta print. 

Decizia de a se renunţa la ziarul print a venit pe neaşteptate. De mai multe luni, Ringier se confruntă cu tensiuni interne la divizia de publishing. 

Multe branduri consacrate la nivel mondial se concentrează acum mai mult pe variantă digitală, în a-şi urmări publicul, audienţa, şi clienţii de publicitate. 

Ringier, compania de media din Elveţia care a venit la Bucureşti la începutul anilor 90, a avut o istorie zbuciumată cu ziarele de sport din România pe care le-a deţinut, Prosport şi Gazeta Sporturilor. 

În prezent, Ringier mai deţine în România ziarul Libertatea şi reviste de femei.

Prin audienţa cumulată pe online cu toate produsele deţinute, Ringier este unul dintre cei mai mari publisheri locali în zonă digitală. De altfel, Ringier mai deţine eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România, şi imobiliare.ro, cel mai important site de anunţuri imobiliare online.   

Conform informaţiilor publice, în urma acestei restructurări, Ringier a renunţat la poziţia editorială deţinută la Gazeta Sporturilor de Cătălin Tolontan, unul dintre cei mai cunoscuţi ziarişti de sport din România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO