Eveniment

Guvernul are in plan constructia a 33 de bazine de inot cu 25 mil. euro

29.11.2009, 23:20 55

Compania Nationala de Investitii, aflata in subordineaMinisterului Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDLR), va investi107,5 mil. lei (circa 25 mil. euro) in construirea a 33 de bazinede inot, a caror constructie va incepe pana la sfarsitulanului.

"Compania Nationala de Investitii isi propune in anul 2009 sademareze lucrarile pentru 33 de obiective in cadrul programuluiBazine de inot, urmand ca in 2010 sa ajunga sa depaseasca 70 deobiective de investitii derulate in cadrul acestui program, infunctie de bugetul ce va fi alocat. Fondurile pentru acesteinvestitii sunt fonduri bugetare alocate cu aceasta destinatiecatre Compania Nationala de Investitii, prin Ministerul DezvoltariiRegionale si Locuintei", au declarat pentru ZF reprezentantiicompaniei.

Bugetul alocat anul acesta pentru programul "Bazine de inot"este de 66,3 mil. lei (15,8 mil. euro) si in prezent se afla instadiu avansat - procedura de achizitie publica sau aprobare aindicatorilor economici - patru bazine olimpice, opt bazine de polosi 21 de bazine didactice - care vor atrage in total investitii de25 mil. euro.

Guvernul a adoptat recent indicatorii tehnico-economici pentruprimele sase bazine de inot si polo, a caror constructie va fiincheiata in urmatorii doi ani.

"Doua bazine olimpice de inot la standarde internationale vor ficonstruite la Braila si Timisoara, in timp ce la Craiova, Focsani,Galati si Iasi vor fi construite bazine de inot pentru polo. Sepreconizeaza ca aceste bazine vor fi finalizate in 18-24 de luni",a declarat Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Prin programul "Bazine de inot", care are o valoare totala de150 de milioane de euro, vor fi construite in total 10 bazineolimpice (care vor atrage investitii de 61 de milioane de lei), 20de bazine de polo (ce vor necesita investitii de 42,5 milioane delei) si 40 de bazine didactice (cu fonduri de 3,9 milioane delei).

Programul a fost initiat inca din 2007 de fostul ministru alMDLR Laszlo Borbely si trebuia finalizat in 2009, insa inceperealicitatiilor pentru proiecte a fost amanata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO