Guvernul renunţă la impozitul universal pe cifra de afaceri, dar nu şi la taxa de solidaritate

18 iul 2017 Autor: Iulian Anghel

Impozitul pe cifra de afaceri pentru toate companiile nu va fi pus în practică, a anunţat premierul Mihai Tudose.

„Eu am luat această decizie pe baza discuţiei şi a materialelor pe care mi le-a dat ministrul finanţelor Ionuţ Mişa. Azi (ieri - n.red.) am prezentat şi coaliţiei de guvernare elementele care au stat la baza acestei decizii şi consideraţi încheiat acest subiect.“

Este a doua dezicere majoră de programul de guvernare, după anunţul recent al şefului PSD Liviu Dragnea potrivit căruia majorarea salariului minim brut pe economie la 2.000 de lei, începând cu 2018, este o greşeală care s-a rostogolit în spaţiul public – „greşeală“ care este consemnată însă, negru pe alb, în programul de guvernare. Anunţarea impozitului pe cifra de afaceri pentru toate companiile era „vedeta fiscală“ a PSD care tocmai îngropase „impozitul pe gospodărie“, devenit legendă odată cu trecerea pe linie moartă a guvernului Grindeanu.

Tudose nu a enumerat „elementele“ care l-au condus spre decizia de renunţare la impozitul universal pe cifra de afa­ceri, dar a justificat apariţia ideii în noul program de gu­ver­nare: guvernul a încercată să evite „zone în care actori economici au impresia că sunt mai dibaci“ decât statul.

Totuşi guvernul nu renunţă la taxa de solidaritate, a anunţat premierul.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.07.2017

 
Cuvinte cheie:
Guvern
, impozitul universal
, cifra de afaceri
, taxa de solidaritate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide