Eveniment

Haos în Danemarca: Premierul a demisionat, dar speră să formeze un nou guvern de centru. Alianţii şi inamicii politici nu dau prea multe şanse proiectului

Haos în Danemarca: Premierul a demisionat, dar speră...

Autor: Dorin Oancea

02.11.2022, 13:39 52

Prim-ministrul social-democrat danez Mette Frederiksen, care a câştigat la limită alegerile generale de marţi, a declarat că şi-a prezentat miercuri demisia reginei şi va începe să analizeze posibilitatea de a forma o coaliţie de centru, scrie Reuters.

Se aşteaptă însă ca discuţiile să fie de lungă durată, deoarece atât prietenii, cât şi duşmanii lui Frederiksen şi-au exprimat scepticismul faţă de o astfel de coaliţie, ceea ce face ca rezultatul să fie incert.

Blocul de stânga, din care face parte şi partidul social-democrat al lui Frederiksen, a obţinut 90 de locuri, cea mai mică majoritate posibilă în parlamentul de 179 de locuri, în timp ce blocul de dreapta a obţinut 72 de locuri, iar un partid centrist nou format a obţinut 16 locuri.

Frederiksen a făcut campanie pe tema necesităţii unei coaliţii largi care să depăşească diviziunea tradiţională stânga-dreapta, argumentând că unitatea politică este necesară într-o perioadă de incertitudine internaţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO