Eveniment

Haosul din sistemul public continuă: angajaţii din finanţe au protestat din nou, iar guvernul merge mai departe cu o „reformă fiscală“ care încă nu a fost făcută publică

Bugetarii sunt îngrijoraţi că îşi vor pierde locurile de muncă în urma reorganizării ministerului sau că le vor fi reduse veniturile sau diferite indemnizaţii şi sporuri.

Bugetarii sunt îngrijoraţi că îşi vor pierde locurile de muncă în urma reorganizării ministerului sau că le vor fi reduse veniturile sau diferite indemnizaţii şi sporuri.

Autor: Ramona Cornea

25.08.2023, 07:24 403

Angajaţii din finanţe au ieşit din nou în stradă joi dimineaţa în marile oraşe din ţară, blocând activitatea sistemului fiscal românesc Bugetarii sunt îngrijoraţi că îşi vor pierde locurile de muncă în urma reorganizării ministerului sau că le vor fi reduse veniturile sau diferite indemnizaţii şi sporuri În aceeaşi zi, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat.

Angajaţii din finanţe au ieşit din nou în stradă, joi, în marile oraşe din ţară, blocând activitatea siste­mului fiscal românesc, ca reacţie la vestea că pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de ieri nu a fost introdus actul normativ privind egalizarea sala­riilor. 

Bugetarii susţin că sunt îngrijoraţi că îşi vor pierde locurile de muncă în urma reorganizării ministerului sau că le vor fi reduse veniturile sau diferite indemnizaţii şi sporuri. Ei spun că măsurile propuse de executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

În Ministerul Finanţelor sunt 1.700 de funcţionari publici cu un salariu mediu net de 7.500 de lei. Sunt 175 de directori, şefi de serviciu, consilieri superiori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO