Eveniment

Se ieftinesc zborurile? Ryanair anunţă că va reduce tarifele după ce mai multe agenţii de turism online i-au retras zborurile de pe liste. Compania aeriană avertizează că riscă să rămână cu locuri goale în avioane

Se ieftinesc zborurile? Ryanair anunţă că va reduce...

Autor: Ştefan Stan

03.01.2024, 16:38 10655

Ryanair a anunţat că îşi va reduce tarifele şi a avertizat asupra locurilor goale din avioanele sale, după ce mai multe agenţii de bilete online importante au încetat "brusc" să mai vândă zborurile companiei low-cost, scrie FT. 

Anunţul vine după ani de tensiuni între Ryanair şi agenţii online, pe care compania aeriană i-a catalogat drept "piraţi" şi pe care i-a acuzat de suprataxarea clienţilor prin perceperea unui comision pentru zboruri şi pentru adaosuri la rezervări, cum ar fi bagajele sau rezervarea locurilor.

În actualizarea de miercuri, Ryanair a declarat că la începutul lunii decembrie "majoritatea site-urilor mai mari" ale agenţiilor de turism, inclusiv Booking.com, Kayak şi Kiwi, au scos brusc zborurile sale de la vânzare. Toate cele trei companii nu au făcut niciun comentariu.

Ryanair a declarat că se aşteaptă ca aceste schimbări să ducă la un număr mic de locuri goale suplimentare pe zborurile sale în decembrie şi ianuarie şi a adăugat că a redus tarifele pentru a încuraja mai multe persoane să urce în avioanele sale.

Dar compania aeriană a adăugat că nu anticipează un impact "semnificativ" asupra previziunilor sale privind numărul de pasageri sau profitul în actualul său exerciţiu financiar, care se încheie în martie. Acţiunile au scăzut miercuri după-amiaza devreme cu aproape 4%, depăşind uşor pierderile companiilor aeriene europene rivale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO