Eveniment

De ce îi atrage pe candidaţi munca la stat: Siguranţa locului de muncă contează mai mult decât salariul şi beneficiile pentru angajaţii din instituţiile publice. Evoluţia numărului de salariaţi din sectorul public în perioada 2014-2023

De ce îi atrage pe candidaţi munca la stat: Siguranţa...
Foto: Profimedia

Autor: Ramona Cornea

17.06.2023, 23:15 1912

Aproape trei sferturi dintre liderii din sectorul public pun pe primul loc stabilitatea oferită de locul de muncă ca element de atractivitate în cadrul instituţiei pe care o conduc, la mare distanţă de pachetul salarial şi de beneficii, menţionat de 35% dintre lideri Andrei Goşu, Ascendis: „Nu întotdeauna ceea ce merge în companiile private merge şi în instituţiile publice” Peste jumătate dintre liderii companiilor publice spun că există o procedură prin care se identifică nevoile de training ale angajaţilor În medie, o instituţie publică a cheltuit 1.000 de lei per angajat pentru programele de training din 2022.

Aproape trei sferturi (74%) dintre liderii din sectorul public consideră că stabilitatea oferită de locul de muncă este foarte importantă ca element de atractivitate în cadrul instituţiei pe care o conduc, pe când pachetul salarial şi de beneficii este considerat foarte important doar de 35% dintre respondenţi, arată rezultatele unui sondaj realizat de compania de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării organizaţionale Ascendis.

„Angajaţii din sectorul public apreciază cel mai mult siguranţa locului de muncă, lucru explicabil în contextul incertitudinii economice din ultimul deceniu şi al multiplelor perioade de criză. Spre deosebire de mediul privat, unde angajatorii au făcut ajustări de personal în perioade economice dificile, în sectorul public nu s-au făcut restructurări, iar acest lucru a fost apreciat de angajaţi”, afirmă Andrei Goşu, managing partner al Ascendis.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO