În Bucureşti, Timiş şi Cluj s-au făcut cele mai multe angajări în ultimul an: „Creşterile de salarii i-au determinat pe oameni să se mute mai uşor din Moldova în alte zone pentru un job temporar“

24 apr 2017 Autor: Adelina Mihai

Jumătate din noile angajări de anul trecut, adică aproape 80.000 de noi locuri de muncă, au fost făcute de companiile din Bucureşti, Timiş, Ilfov, Cluj şi Bihor, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.

Angajatorii din Bucureşti au făcut peste 35.000 de noi angajări în ultimul an, în timp ce companiile din Timiş, Ilfov şi Cluj au creat mai mult de 10.000 de locuri de muncă noi. Fabricile şi centrele de servicii au fost marii angajatori ai anului trecut, însă cele mai multe joburi au fost create tot în zonele în care au existat investiţii străine, unde există un deficit foare amre de forţă de muncă şi şomaj scăzut.

„A crescut numărul de angajaţi în regim temporar exact în zonele în care s-au făcut cele mai multe angajări anul trecut. Tot în aceste judeţe a crescut numărul de cereri de noi angajaţi şi în primele luni din acest an. Din păcate, nu mai găsim oameni pe care să îi angajăm, ne confruntăm cu o lipsă de personal foarte mare. De multe ori mutăm oameni din judeţele din Moldova şi îi ducem în zonele în care se fac angajări. Anul trecut am mutat candidaţi din Moldova în Dej, de exemplu. Oamenii sunt mai flexibili şi mai dispuşi la mutare, au mai crescut şi salariile, iar acesta este unul dintre motivele pentru care se mută mai uşor“, a spus Cristina Săvuică, directorul general al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Lugera.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.04.2017

 
Cuvinte cheie:
bucuresti
, angajari
, cluj
, timis
, mutare
, oameni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide