Eveniment

Încercare de şantaj de 300.000 de euro la cea mai mare clinică privată, MedLife

Autor: Elvira Gheorghita - Mediafax

14.03.2011, 23:46 68

Unul dintre cei trei tinericare au şantajat MedLife este angajat al unei firme de programareaflată sub contract cu clinica, conducerea MedLife anunţând, luni,că tentativa de perturbare a funcţionării sistemului informatic afost gestionată "cu success în timp real".

"Situaţia privind tentativa de perturbare afuncţionării sistemului informatic a fost gestionată cu succes întimp real, în ciuda faptului că din grupul infracţional a făcutparte un angajat al unei firme de programare aflată sub contract cuMedLife, datorită măsurilor avansate de siguranţă implementate, darşi sistemului nostru foarte performant, susţinut de cel puţin optbackup-uri disponibile în locaţii diferite. Acest lucru a permisrecuperarea integrală a informaţiilor sustrase din sistemelenoastre IT", arată conducerea MedLife într-un comunicat trimis ieriagenţiei Mediafax privind tentativa de perturbare a sistemuluiinformatic.

Preşedinte Consiliului de Administraţie alMedLife, Mihail Marcu, citat în comunicat, spune că în tot acestinterval sistemul in­formatic al clinicii a funcţionat în parametrinormali.

"Gestionarea prinderii şi monitorizăriifăptuitorilor a fost preluată exclusiv de o echipă de elită aDirecţiei de Combatere a Cri­minalităţii Organizate din cadrulPoliţiei Ro­mâne, care a acţionat profesionist în rezolvareacazului şi recuperarea datelor copiate", a adăugat preşedintele CAal MedLife.

Alin Alexandru Alexandrescu (34 de ani),Ecaterina-Luminiţa Alexandrescu (30 de ani) şi Ciprian AndreiNecula (20 de ani) au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, fiindacuzaţi că au şantajat clinica MedLife, de la care au cerut 300.000de euro pentru a nu divulga date confidenţiale ale pacienţilor, pecare le-au obţinut prin accesul nelegal la sistemul informatic alunităţii.

Potrivit DIICOT, cei trei tineri sunt acuzaţide constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără dreptla un sistem informatic, transfer neautorizat de date dintr-unsistem informatic, perturbarea gravă, fără drept, a funcţionăriiunui sistem informatic, fraudă informatică şi şantaj. Astfel,liderul grupării, Alin-Alexandru Alexandrescu, ar fi accesat, fărădrept, adresele de e-mail utilizate de către persoane dinconducerea MedLife, precum şi sistemul informatic al clinicii şi acopiat bazele de date ale aplicaţiei informatice de gestionare adatelor de stare civilă, tratamentelor medicale precum şi a altordate confidenţiale ale pacienţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO