Eveniment

ING: Economia Romaniei va scadea cu 1,4% anul acesta, din cauza masurilor de austeritate

ING: Economia Romaniei va scadea cu 1,4% anul acesta, din cauza masurilor de austeritate
04.06.2010, 17:32 34

Economia Romaniei va inregistra anul acesta o scadere de 1,4%,din cauza masurilor de austeritate pregatite de guvern, se arataintr-un raport ING, publicat vineri. Banca olandeza, prezenta si pepiata romaneasca, estima anterior un avans al economiei de 0,9% in2010.

Economistul ING Romania, Nicolae Chidesciuc, a scris intr-o notatransmisa investitorilor vineri ca decizia de reducere a slariilordin administratia publica si a ajutoarelor sociale va afecta ritmulde crestere a Produsului Intern Brut.

"Avand in vedere necesitatea unor reforme fiscale in perioadaurmatoare (taierile anuntate ale salariilor si ale ajutoarelorsociale plus in cele din urma concedieri in sectorul public sau omajorare a impozitelor), precum si considerand datele detaliateprivind PIB-ul anuntate ieri (miercuri - n.r.) am revizuit prognozanoastra pentru 2010 de la +0,9% la -1,4% (previziunea FMI este-0,5%)", se arata in analiza ING.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO