Eveniment

Investitii de 5 mld. euro amenintate de sistemul invechit de transport al energiei

Investitii de 5 mld. euro amenintate de sistemul invechit de transport al energiei
30.03.2010, 23:17 25

Giganti energetici europeni, care au anuntat investitii demiliarde de euro in energia eoliana, ar putea renunta la proiecteleanuntate, in conditiile in care sunt limitate de capacitatea redusaa sistemului de transport de energie electrica, spun consultantiidin domeniul energiei. "S-ar putea ca unii dezvoltatori de proiecteenergetice din surse regenerabile sa decida se renunte lainvestitiile din Romania, in conditiile in care capacitatile detransport al electricitatii ar putea sa fie suficiente", a declaratAlexandru Valeriu Binig, directorul financiar al diviziei deconsultanta in energie si resurse al Deloitte. Potrivit ultimelorinformatii, Transelectrica, societatea nationala de transport alenergiei electrice, a primit cereri de racordare la sistemulenergetic de aproximativ 14.000 MW, in conditiile in carecapacitatea admisa este de circa 3.600 MW. "Costul prea mare deracordare la sistemul national, lipsa capacitatii de transport alintregii productii sunt cateva dintre motivele pentru careinvestitorii ar putea renunta la proiectele eoliene", a adaugatBinig.
In plus, el apreciaza ca regiunea Dobrogei este saturata dinpunctul de vedere al dezvoltarii de proiecte eoliene, in conditiilein care posibilitatile de export de energie in afara Romaniei suntextrem de limitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO